Λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα και μειώνεται η διατροφική αξία του γεύματος
Απέφυγε τα και θα δεις θεαματική αλλαγή
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 30/11/2021 | 01:21
Πολλές φορές στην υπερβολική μας προσπάθεια να μειώσουμε θερμίδες και να μαγειρέψουμε πιο υγιεινά, πετυχαίνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Για να διατηρείτε λοιπόν την διατροφική αξία των γευμάτων σας και να επωφελείστε από αυτήν δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε.
Μην ζεσταίνετα υπερβολικά το λάδι, όταν μαγειρεύετε
Το ελαιόλαδο σε υψηλές θερμοκρασίες χάνει τη θρεπτική του αξία, αφού τα θρεπτικά στοιχεία που έχει καταστρέφονται.
Χρησιμοποιείτε πολύ αλάτι
Αν αγοράζετε υλικά για φαγητό που βοηθούν στη πρόληψη ασθενειών όπως καρδιακές παθήσεις, η προβλήματα με τη πίεση, ακόμα και με τον έλεγχο του βάρους σας, αν βάζετε πολύ αλάτι δεν καταφέρνετε τιποτα. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών που οδηγεί σε υπερβολική κούραση της καρδιάς και των αγγείων, ανεβάζει τη πίεση ενώ εμποδίζει την απώλεια κιλών.
Ξεφλουδίζετε φρούτα και λαχανικά
Πολλά θρεπτικά συστατικά κρύβονται στις φλούδες τβων φρούτων και των λαχανικών και με αυτή τη πρακτική τα στερούμαστε.
Δαιμονοποιείτε τα λιπαρά
Η υπερβολική χρήση λιπαρών στο μαγείρεμα κάνει κακό, και όχι η ελάχιστη παρουσία τους. Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι υπάρχουν και καλά λιπαρά τα οποία είναι απαραίτητα στο διατροφολόγιο μας.