Πως θα βελτιώσουμε την όραση μας, μέσω της διατροφής
Δείτε τι πρέπει να τρώμε
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 12/12/2021 | 00:41
Η όραση μας μπορεί να επηρεαστεί θετικά από τη διατροφή και μαζί με προληπτικές πρακτικές για να μένουν ξεκούραστα, μακριά από συνεχή παρακολούθηση οθονών, μπορεί να βελτιωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα.
Επιστήμονες έχουν βρεί ότι κάποιες συγκεκριμένες τροφές έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Δείτε ποιες είναι αυτές:
Λουτεΐνη
H λουτεΐνη είναι συστατικό του ματιού μας και όπως προκύπτει από πληθώρα μελετών, η πρόσληψή της μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για αλλοίωση της δομής και της λειτουργικότητας των οφθαλμών.
Θα τη βρείτε στα αυγά, στο λάχανο, τα σπαράγγια, το σπανάκι και τα εσπεριδοειδή.
Ω3 λιπαρά
Έχει βρεθεί ότι τα ω3 λιπαρά είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της όρασης στα νεογνά.
Ωε λιπαρά θα βρείτε στα ψάρια, στα καρύδια, στο ιχθυέλαιο, και στην γλιστρίδα.
Φυλλικό οξύ
Η έλλειψή της οδηγεί σε νευροπάθεια των ματιών. Θα το βρείτε στο μοσχαρίσιο συκώτι, στο σπανάκι, στις φακές, στον αρακά, στα φασόλια και το μπρόκολο.
Βιταμίνη D
Ασθενείς με προβλήματα όρασης είχαν όλοι ένα κοινό. Την έλλειψη βιταμίνης D. Θα τη βρείτε στο γάλα, στα αυγά, στα ψάρια και το μουρουνέλαιο.
Βιταμίνη Α
Άτομα με έλλειψη βοταμίνης Α έχει παρατηρηθεί ότι παρουσιάζουν ξηροφθαλμία και δυσκολία προσαρμογής της όρασης στο σκοτάδι. Θα τη βρείτε στο μουρουνέλαιο, στα αυγά, στο συκώτι, στα ψάρια, τον σολωμό και τα γαλακτομικά.