Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, μόνο η ερώτηση και η απάντηση μιας παρέας ανδρών, έφτανε για να μαζέψουν όσοι ενδιαφέρονταν τα στοιχεία ώστε να εξήγαγε συμπεράσματα για το μέγεθος του πeους.
Το 2013, η Debby Harbernick από το Ινστιτούτο Kinsey, σε μια έρευνα της, αποφάσισε να παρακινήσει όσους συμμετείχαν σε αυτή να είναι πιο ακριβείς στη μέτρηση, προσφέροντας ένα προφυλακτικό που θα τους ταίριαζε περισσότερο. Οι μέσοι όροι που προέκυψαν από την έρευνα της Harbernick ήταν μικρότεροι από τους προηγούμενους φτάνοντας τα 16,2 εκατοστά σε μήκος και τα 13,2 σε περιφέρεια.
Την επόμενη χρονιά, μια ομάδα Βρετανών ερευνητών διεξήγαγε μια πιο λεπτομερή έρευνα. Ο ερευνητής David Veale και η ομάδα του στο King's College του Λονδίνου εξέτασαν 15.521 άνδρες σε κλινικό περιβάλλον. Το μέσο μέγεθος του πeους, για άλλη μια φορά, αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, στα 13,1 εκατοστά σε μήκος και στα 11,65 εκατοστά στην περίμετρο.
Η έρευνα του Veale μπορεί να είχε ορισμένους περιορισμούς αλλά βοήθησε ώστε να δώσει ένα πρότυπο ως πως το ποιος είναι ο σωστός τρόπος να μετράμε ένα πeος. Αρχικά τοποθετείτε έναν διαφανή χάρακα στην ανώτερη επιφάνεια του πeους και στη συνέχεια πιέζετε τη βάση του χάρακα στο ηβικό κόκαλο. Με αρκετή πίεση. Αυτό εμποδίζει το ηβικό λίπος να μειώσει το πραγματικό μήκος του πeους (όσο περισσότερο περιττό λίπος συσσωρεύει ένας άνδρας, τόσο περισσότερο θάβεται το πeος, με αποτέλεσμα να χάνει μήκος).
Τώρα λοιπόν που ξέρετε τον τρόπο και τα μέσα μεγέθη του πeους, μπορείτε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα, χωρίς αμφιβολίες. Πάντως, να θυμάστε ότι η διάρκεια της σeξουαλικής επαφής και η στuτική λειτουργία είναι αυτά που παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο. Όχι το μέγεθος.
Πληροφορίες: vice.com