Η αδικημένη βιταμίνη που χαρίζει μακροζωία
Σε ποιες τροφές τη βρίσκουμε
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 24/8/2022 | 16:49
Μπορεί η βιταμίνη C να είναι ο σταρ των βιταμινών, αλλά οι επιστήμονες εξυμνούν με νέες έρευνες την αξία της βιταμίνης Ε. Ονομάζεται, και όχι άδικα, βιταμίνη της νεότητος και της ομορφιάς. Έχει ευεργετικές ιδιότητες στα οστά, στο δέρμα, ενώ θωρακίζει και τη καρδιά.
Οι ωφέλιμες ενώσεις που συναντάμε στη βιταμίνη Ε, έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες, προσφέρει ελαστικότητα και νεανική όψη στο δέρμα μας, καθυστερεί την φθορά των οστών μας, ενώ παρέχει προστασία στο καρδιακό σύστημά μας.
Συμβάλει στη δημιουργία ισχυρού ανοσοποιητικού, εμποδίζει τη φωτογήρανση, ενώ έχει θεαματικά αποτελέσματα σε εκζέματα, σπυράκια και ακμή. Ενώ φαίνεται πως επηρεάζει θετικά και τις αλλεργίες.
Η Βιταμίνη Ε φαίνεται πως καθυστερεί την απώλεια μυϊκής μάζας και δύναμης, και ενισχύει την ανάπλαση των μυών.
Δείτε που μπορούμε να βρούμε μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε:
Ηλιόσποροι: 10 mg ανά μερίδα
Αμύγδαλα: 7,3 mg ανά μερίδα
Φουντούκια: 4,3 mg ανά μερίδα
Κουκουνάρια: 2,7 mg ανά μερίδα
Φιστίκια: 2,4 mg ανά μερίδα
Αβοκάντο: 2,1 mg ανά μερίδα
Κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ωμή): 1,9 mg ανά μερίδα
Abalone (θαλάσσια σαλιγκάρια): 3,4 mg ανά μερίδα
Σολομός: 2 mg ανά μερίδα
Πέστροφα: 2 mg