Φρέσκα τρόφιμα που καλό είναι να μην βάζουμε στο ψυγείο
Δείτε γιατί πρέπει να μένουν σε θερμοκρασίες δωματίου
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 6/11/2022 | 00:42
Μια συνήθεια που έχουμε όλοι είναι να βάζουμε τα φρούτα και τα λαχανικά, μόλις τα αγοράσουμε στο ψυγείο. Όμως για κάποια από αυτά, είναι μια λάθος κίνηση που τα κάνουν να μαραίνονται νωρίτερα και χάνουν τη γεύση τους και τη φρεσκάδα τους.
Θα έχετε παρατηρήσει πως όταν τοποθετείτε κάποια τρόφιμα στο ψυγείο, αυτά χάνουν την φρεσκάδα τους, το ζωηρό τους χρώμα, μέχρι και τη γεύση τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν στη πιο γρήγορη αποσύνθεση τους, ειδικά όταν είναι πολύ φρέσκα και έχουν αρκετή υγρασία.
Δείτε παρακάτω τι πρέπει να μένει εκτός ψυγείου:
Μπανάνες
Οι μπανάνες που είναι άγουρες, δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, γιατί καθυστερεί η ωρίμανσή τους, που τους ελευθερώνει τη πλούσια γεύση τους. Αν οι μπανάνες έχουν το πράσινο χρώμα, τότε είναι πολύ νωρίς για να καταναλωθούν και πρέπει να παραμείνουν σε θερμοκρασίες δωματίου.
Αβοκάντο
Δύσκολο να καταλάβεις αν είναι άγουρο, αλλά αν ο μανάβης σου πει ότι είναι πρώιμη σοδειά, για τους ίδιους λόγους που διάβασες παραπάνω, πρέπει να τα διατηρήσεις εκτός ψυγείου.
Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία του χώρου όπου βρίσκονται. Αν τοποθετηθούν στο ψυγείο, θα μαλακώσουν πολύ γρήγορα. Συνίσταται να τοποθετείται στο μπαλκόνι σε κλειστή αεροστεγώς σακκούλα.
Ντομάτες και ροδάκινα
«Η διατήρησή τους σε κρύο περιβάλλον όχι μόνο θα επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τη γεύση, την υφή και άλλα χαρακτηριστικά του φρούτου», εξηγεί η Braden, τεχνολόγος τροφίμων που εργάζεται σε εταιρεία αποθήκευσης τροφίμων. Ωστόσο, μόλις ωριμάσουν, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για να παρατείνετε τη φρεσκάδα τους.