Πάντα όταν μιλάμε, θέλουμε ο απέναντι μας να μας παίρνει στα σοβαρά. Κι όταν αυτό δεν συμβαίνει, δεν μας αρέσει καθόλου.
Στη συνομιλία μας, υπάρχει μαι φράση που μπορεί να μην γίνει αντιληπτή και να παρανοηθεί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει τον συνομιλητή μας να μην μας πάρει στα σοβαρά.
Πρόκειται για μια φράση που χρησιμοποιούμε καθημερινά και την έχουμε εντάξει στο λεξιλόγιο μας με άνεση. Ωστόσο μπορεί να προκαλέσει προβληματισμό στους υπόλοιπους.
Η φράση αυτή είναι το «θα προσπαθήσω». Κι όμως, όταν κάποιος λέει ότι «θα προσπαθήσει» για κάτι, αυτίο που ουσιαστικά λέει είναι ότι μπορεί να άκουσε αυτό που του ζήτησες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα το βάλει σε προτεραιότητα και δεν θα σας το πει ευθέως, όντας όχι και τόσο ειλικρινής.
Γιατί όμως δεν πρέπει να λέμε «θα προσπαθήσω»;
Δείχνει αναποφασιστικότητα
Αν χρησιμοποιείς ένα πιο σίγουρο και δυνατό λεξιλόγιο, δεν επιτρέπεις στους άλλους να πιστέψουν ότι δεν παίρνεις εύκολα αποφάσεις. Με αυτή τη φράση δείχνεις ότι μπορεί να αθετείς τις υποσχέσεις σου.
Δεν εμπνέει κανέναν
Δεν δείχνει καμία πίστη στους άλλους και πάνω απ’ όλα στον εαυτό σου, οπότε δεν εμπνέεις κανέναν, αλλά αντίθετα προκαλείς αμφιβολίες.
Δεν δείχνει αυτοπεποίθηση
Σε κάθε τομέα και ειδικά στα επαγγελματικά, δεν δείχνεις αυτοπεποίθηση αν χρησιμοποιήσεις αυτή τη φράση. Το «θα προσπαθήσω» και το «ίσως», δεν κάνουν καθόλου καλό στην εικόνα σου.
Αντί να λέμε «θα προσπαθήσω», μπορούμε να χρησιμοποιούμε το «θα» πιο αποφασιστικά. Για να δείχνουμε πιο σίγουροι και πιο αποφασισμένοι.