E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιες βιταμίνες βρίσκονται μέσα στις καθημερινές τροφές μας

Στα κρέατα και τα λαχανικά

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 13/5/2024 | 00:18

Ποιες βιταμίνες βρίσκονται μέσα στις καθημερινές τροφές μας
Φωτογραφία από Anastasia Belousova

Οι βιταμίνες είναι τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που παίζουν ζωτικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς σώματος και στην υποστήριξη μιας ποικιλίας λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των επιπέδων ενέργειας, της υποστήριξης του ανοσοποιητικού συστήματος και της διατήρησης υγιούς δέρματος, μαλλιών και νυχιών.

Με την ενσωμάτωση τροφών που είναι γεμάτες με βιταμίνες στη διατροφή σας, μπορείτε να δώσετε στο σώμα σας τα καύσιμα που χρειάζεται για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα! 

Το βοδινό κρέας είναι μια καλή πηγή πολλών απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β12, Β3 και Β6, και μετάλλων όπως ο σίδηρος, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος. Περιέχει επίσης μικρές ποσότητες άλλων βιταμινών και μετάλλων, όπως η νιασίνη, η ριβοφλαβίνη και ο φώσφορος.

Η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη Β3 (νιασίνη) είναι σημαντική για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων και είναι επίσης απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας.

Pexels

Οι γλυκοπατάτες είναι μια καλή πηγή αρκετών απαραίτητων βιταμινών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Β6. Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την όραση, την υγεία του δέρματος και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και υποστηρίζει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Οι γλυκοπατάτες είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.

Γνωρίζατε ότι το χοιρινό κρέας είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά που λαχταράει το σώμα σας; Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Β1, Β3 και Β6, καθώς και μετάλλων όπως το σελήνιο και ο φώσφορος.

Το μπρόκολο είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό αφού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες C και K, καθώς και σε άλλες βιταμίνες και μέταλλα όπως το φυλλικό οξύ και το κάλιο. Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της πεπτικής υγείας και να σας κρατήσουν χορτάτους και ικανοποιημένους.

Pexels

Η βρώμη είναι μια θρεπτική και υγιεινή τροφή που μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή σας. Αποτελούν καλή πηγή πολλών απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β1, Β5 και Β9, και μετάλλων όπως το μαγγάνιο και ο φώσφορος.

Οι ηλιόσποροι είναι επίσης μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνη Ε, βιταμίνη Β1, μαγνήσιο, σελήνιο και φυτικές ίνες. Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και είναι χαμηλές σε θερμίδες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να προσθέσεις στη διατροφή σου, αν θες να χάσεις βάρος

Body+Mind 08.09.2024
Νέα έρευνα αποθεώνει αυτήν την ευεργετική τροφή

Γιατί και πώς εμφανίζεται η ψαλίδα στα μαλλιά μας

Body+Mind 08.09.2024
Η απλή μέθοδος για να την προλάβεις

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 08.09.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Ερευνητές αποκάλυψαν: Τι όνειρα βλέπουν τα σκυλιά;

Pets 08.09.2024
Μάθε τι βλέπει ο σκύλος σου στον ύπνο του

Μπορεί τελικά η διατροφή να σου προκαλέσει ακμή;

Body+Mind Χτες
Αν και η διατροφή δεν είναι η μοναδική αιτία της ακμής, οι επιλογές που κάνουμε μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση του δέρματός μας.

Μια βιβλιοθήκη μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 1300 μέτρων

Ταξίδια Χτες
Η Biblioteca del Lupo δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλιοπωλείο

Τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν το Σεπτέμβριο

Σπίτι Χτες
Για να γεμίσεις το χώρο σου με υπέροχα χρώματα!

Κακοσμία στόματος: Τροφές που την προκαλούν

Body+Mind Χτες
Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν φαλάκρα

Body+Mind Χτες
Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια σπουδαία ανακάλυψη

Οι 5 πιο συχνές φράσεις των γονέων που πληγώνουν ένα παιδί

Family Χτες
Μπορεί να φαίνονται «αθώες» αλλά δεν είναι