Ποιο συστατικό στα τρόφιμα μας γερνάει πρόωρα
Αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 27/9/2024 | 00:38
Η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στη θωράκιση του οργανισμού μας, αλλά ευθύνεται και για τις αρνητικές συνέπειες στο σώμα μας και το μυαλό μας.
Μια σωστή διατροφή, πλήρης και ισορροπημένη είναι σημαντική για την υγεία μας και τη μείωση του κινδύνου για ασθένειες.
Μια νέα έρευνα έρχεται να ρίξει φως στο τι προκαλεί η ζάχαρη στον οργανισμό μας και συγκεκριμένα στα κύτταρά μας.
Η ζάχαρη λοιπόν ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση των κυττάρων μας.
Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε JAMA Network Open υποστηρίζει πως η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης επιταχύνει την γήρανση των κυττάρων.
Ζάχαρη περιέχουν αρκετά τρόφιμα, κυρίως επεξεργασμένα, όπως και αρκετοί χυμοί, σημαντική πληροφορία για τον υπολογισμό της ημερήσιας κατανάλωσης.
«Η πρόσθετη ζάχαρη, ειδικά σε υπερβολικές ποσότητες, συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα φλεγμονής και οξειδωτικού στρες στο σώμα», αναφέρει η Δρ Dorothy Chiu, συν-συγγραφέας της μελέτης και μεταδιδακτορική υπότροφος στο Osher Center for Integrative Health από το University of California San Francisco.
Το ανησυχητικό της έρευνας ήταν πως ακόμη και άτομα που είχαν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά κατανάλωναν αρκετή ζάχαρη, τα κύτταρα τους είχαν βιολογική ηλικία μεγαλύτερη από το κανονικό.