E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

3 λόγοι που μπορούν να κλέψουν έως και 2,5 εκατοστά από το μήκος του πέους

Δεν οφείλεται μόνο στον χρόνο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/10/2024 | 00:13

3 λόγοι που μπορούν να κλέψουν έως και 2,5 εκατοστά από το μήκος του πέους
Photo by Nik Shuliahin 💛💙 on Unsplash

Δεν φταίει μόνο ο χρόνος για τις μορφολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στο πέος, κυρίως σε σχέση με το μέγεθος, όπως αναφέρουν κάποιοι ειδικοί. Για μεγέθυνση υπάρχουν πολύ περιορισμένες μέθοδοι, ωστόσο για τη συρρίκνωσή του έως και 2,5 εκ., μπορούν να παίξουν ρόλο διάφοροι παράγοντες, όπως η έντονη σeξουαλική δραστηριότητα.

Η Δρ. Mary Samplaski, ουρολόγος και διευθύντρια του τμήματος ανδρικής υπογονιμότητας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, εξήγησε στην Daily Mail ότι «Δεν υπάρχει στην ουσία κάποιο ιατρικό εργαλείο για τη μέτρηση της συρρίκνωσης του πέους. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το κάπνισμα και η ηλικία μπορούν να προκαλέσουν μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης», μιλώντας για την ανδρική ορμόνη που εμπλέκεται στη διατήρηση της σeξουαλικής ορμής και των στuσεων.

Η παχυσαρκία επίσης μπορεί να είναι καταστροφική για τα επίπεδα τεστοστερόνης, αφού όπως λέει η Samplaski, μερικά ένζυμα που υπάρχουν στο υπερβολικό λίπος μπορούν να μετατρέψουν την τεστοστερόνη σε οιστρογόνα, να δημιουργήσουν δηλαδή μια ορμονική ανισορροπία που θα οδηγήσει σε μείωση του μεγέθους του πέους.

Η μείωση του μεγέθους του πέους λόγω διαταραχών στην ποσότητα τεστοστερόνης, μπορεί να προληφθεί κατά τον Δρ Leslie Deane, καθηγητή και επικεφαλής ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο Howard, αλλάζοντας τρόπο ζωής, με τακτική άσκηση, υγιεινή διατροφή και αποφυγή του καπνίσματος.

Το κάπνισμα προκαλεί σκλήρυνση και αθηρωμάτωση, όπως και η υπέρταση, πράγμα που καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία που συμβάλλουν στη στuση και τη διατήρησή της.

Τόσο το πέος όσο και οι όρχεις, χάνουν σε μέγεθος όσο περνάνε τα χρόνια από την φυσική σκλήρυνση των αιμοφόρων αγγείων και της μειωμένης ροής του αίματος. Όσο η στuση γίνεται σταδιακά χαλαρότερη, οδηγεί 1 στους 2 άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας σε στuτική δυσλειτουργία, για την οποία όπως έχει παρατηρηθεί, αν υφίσταται σε παρατεταμένες περιόδους μειώνει ελαφρώς το μέγεθος του πέους, καθώς οι ιστοί του εξασθενούν και χάνουν μέρος της ελαστικότητάς τους.

Τα οφέλη του σeξ μπορεί να είναι αποδεδειγμένα, αλλά ποτέ δεν πρέπει να χάνεται το μέτρο αφού μια έντονη ή άγρια σeξουαλική δραστηριότηρα μπορεί να προκαλέσει μικρούς τραυματισμούς στο πέος, σχηματίζοντας έναν ουλώδη ιστό. Αυτός ο ιστός, μπορεί να μειώσει την ελαστικότητα του πεϊκού ιστού και να προκαλέσει μείωση στο μέγεθος, τόσο όταν βρίσκεται σε χαλαρή κατάσταση αλλά και πλήρη στuση.

Τέλος, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η συρρίκνωση του πέους είναι πλασματική και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κοιλίτσα, οπότε το λίπος στην κάτω κοιλιακή χώρα τραβάει το πέος προς τα μέσα, κάνοντάς το να φαίνεται μικρότερο. Εν προκειμένω, η απώλεια βάρους είναι η λύση του προβλήματος.

Άλλη περίπτωση είναι η εναλλαγή των εποχών και ειδικά ο ερχομός του χειμώνα. Η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε στο «winter penιs» ή «χειμερινό πέος» στην ελληνική, όπου το σώμα ανακατευθύνει το αίμα από το πέος προς τα ζωτικά όργανα για να διατηρήσει τη θερμότητά τους. Πρόκειται για προσωρινή αλλαγή που και υποχωρεί με τη ζέστη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Hailey Bieber επέλεξε ένα απροσδόκητο χρώμα για το φθινοπωρινό μανικιούρ της

Body+Mind 02.10.2024
Τα νέα νύχια της Hailey έφτασαν στην ώρα για την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου!

Οι φλύαροι παίρνουν το αίμα τους πίσω

Body+Mind 02.10.2024
Πως η φλυαρία επηρεάζει την ψυχική μας υγεία

Τροφές για να μην σας προδώσει ο εγκέφαλός σας

Body+Mind 02.10.2024
Ποιες τροφές θωρακίζουν τον εγκέφαλό μας

Μερικές παράξενες αλήθειες για τον καφέ

Food Χτες
Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα καφέ

Foxy Red: Το απόλυτο χρώμα μαλλιών για το φθινόπωρο 2024

Body+Mind Χτες
Το φθινόπωρο πάντα φέρνει μαζί του μια ανανέωση

Retro dining: Επιστροφή στην παράδοση ‑ Πού βρίσκονται μερικά από τα ωραιότερα στην Ευρώπη

Ταξίδια Χτες
Όχι άλλο new age! Επιστρέφουν στη μόδα τα παραδοσιακά εστιατόρια

Σώσε το δέρμα σου από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας

Body+Mind Χτες
Θέλει λίγη φροντίδα παραπάνω τώρα!

Φοιτητής του Harvard τρώει 720 αυγά σε 30 ημέρες για να αποκαλύψει μια μεγάλη αλήθεια

Body+Mind Προχτές
Ο Nick Norwitz ολοκληρώνει το διδακτορικό στην ιατρική σχολή του Harvard και σκέφτηκε να κάνει ένα πείραμα, με τον ίδιο για πειραματόζωο

Εμφιαλωμένο νερό ή νερό βρύσης; Tι λένε οι νέες έρευνες

Body+Mind Προχτές
Κάθε λεπτό, αγοράζονται περίπου 1 εκατομμύριο μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού παγκοσμίως

Όλη η αλήθεια για τα τρόφιμα που καταστρέφουν τον μεταβολισμό σου

Body+Mind Προχτές
Η σωστή διατροφή είναι κρίσιμη για τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού