E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Manifesting: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να το εφαρμόσεις στη ζωή σου

Mε απλές μεθόδους μπορείς να δεις αποτελέσματα!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 14/10/2024 | 00:01

Manifesting: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να το εφαρμόσεις στη ζωή σου
Φωτ. αρχείου / pexels

Η λέξη «manifest» έγινε ευρέως γνωστή από τη συγγραφέα Rhonda Byrne, του best - seller βιβλίου αυτοβοήθειας «Το μυστικό». Το βιβλίο πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα και απέκτησε θαυμαστές (ανάμεσά τους και διάσημοι όπως η Oprah Winfrey, ο Will Smith, η Ellen DeGeneres) σε όλο τον κόσμο.

Η κεντρική ιδέα του βιβλίου είναι ο «Νόμος της Έλξης», που εισηγήθηκε από τον φιλόσοφο Phineas Quimby που έζησε τον 19ο αιώνα. Ο νόμος βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι σκέψεις μας είναι ενέργεια και για αυτό μπορούν να υλοποιηθούν.

Στο σήμερα, ο όρος “manifest” σημαίνει να επιθυμείς κάτι τόσο πολύ και να το πιστεύεις τόσο βαθιά ότι θα γίνει, που τελικά να γίνεται. Σίγουρα αυτό σου θυμίζει την περίφημη ατάκα από τον «Αλχημιστή» του Paolo Coelho: «Όταν θες κάτι τόσο πολύ, τότε το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις». Αυτός ο τρόπος σκέψης που συναντάται σε θρησκείες και φιλοσοφικά ρεύματα των περασμένων αιώνων, έχει επεκταθεί και σε βιβλία του 20ού αιώνα (όπως το «Think and Grow Rich», του Napoleon Hill, αλλά και από την Louise Hay στο «You can heal your life»).

Πέρα όμως από αυτά, το “manifesting” σήμερα περιλαμβάνει και την έννοια της ενεργοποίησης, της εγρήγορσης, δηλαδή εκτός από το να οραματίζεσαι απλώς όσα θέλεις να σου συμβούν, να δουλεύεις και προς αυτή την κατεύθυνση.

Πώς λοιπόν θα κάνεις σωστά το “manifest”;

Ξεκαθάρισε τι θέλεις

Το πρώτο και θεμελιώδες βήμα του “manifest” είναι να καταλάβεις τι ακριβώς θέλεις από τη ζωή σου. Παρατήρησε τις καθημερινές σου σκέψεις και βρες μέσα από αυτές τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις. Μπορεί να είναι κάτι πολύ μεγάλο ή μικρότερα πράγματα που θα ήθελες να πετύχεις / αποκτήσεις στις ζωή σου. Μη βάλεις φρένο στις σκέψεις σου και μην τις καταπνίγεις, όσο μεγάλες και απίθανες να σου φαίνονται. Μόλις εντοπίσεις τι θέλεις, έχεις ήδη κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εκεί!


Σκέψου πώς θα νιώθεις όταν το πετύχεις

Μην πτοείσαι από τα πράγματα που δε σου έχουν συμβεί, μπορείς να συνεχίζεις να τα ονειρεύεσαι και να το πας και ένα βήμα παραπάνω: να σκεφτείς και ποια θα είναι τα συναισθήματά σου όταν θα τα πετύχεις. Αν π.χ. θέλεις να δουλέψεις σε μία μεγάλη εταιρεία, σκέψου πώς θα είναι μία μέρα σου σε αυτή τη νέα δουλειά. Πώς θα ξεκινάς την ημέρα σου; Πώς θα ντύνεσαι; Τι το διαφορετικό θα κάνεις ώστε να είσαι ο πιο επιτυχημένος σε αυτή την εταιρεία;

Μέσα από αυτή την άσκηση, μπαίνεις πραγματικά στο νέο ρόλο που θέλεις να αποκτήσεις και βλέπεις πώς θα είναι η ζωή σου όταν θα το πετύχεις. Εδώ μπορεί να σε βοηθήσει και το να καταγράφεις τις σκέψεις σου σε ημερολόγιο, ώστε να μπορείς να τις διαβάζεις και αργότερα.

Δούλεψε τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις

Οι περιοριστικές πεποιθήσεις είναι όλες εκείνες οι σκέψεις που στροβιλίζονται στο μυαλό σου λέγοντάς σου ότι δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου γιατί έχεις π.χ. κάποιες ελλείψεις. Αυτές οι πεποιθήσεις μπορούν πραγματικά να μας μπλοκάρουν και να μας απομακρύνουν από τους στόχους μας.

Εντόπισε τις δικές σου και άρχισε να τις αποδομείς. Μην ξεχνάς ότι οι σκέψεις έχουν τεράστια επίδραση στη γενική ευημερία μας και αν ενδιάμεσα παρεμβάλλονται πολλές περιοριστικές πεποιθήσεις, τότε είναι δύσκολο να πετύχουμε όσα θέλουμε.

Ευγνωμοσύνη

Μία πολύ όμορφη λέξη, που πολλές φορές αγνοούμε στην καθημερινότητά μας. Μέσω της ευγνωμοσύνης μπορούμε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και αντί να βλέπουμε μονίμως τις ελλείψεις μας, να βλέπουμε την αφθονία στη ζωή μας. Είναι πολύ σημαντικό να εστιάζουμε την ενέργειά μας πρωτίστως σε αυτά που έχουμε και όχι μονίμως σε αυτά που δεν έχουμε.

Το “manifest” βασίζεται στο να χρησιμοποιούμε όσα έχουμε τώρα για να αποκτήσουμε όσα θέλουμε στη συνέχεια. Για αυτό γκρίνιες και μιζέριες καλύτερα να βγουν από τις καθημερινές σκέψεις και να αντικατασταθούν από θετικές και όμορφες ιδέες που σου δίνουν ώθηση στη ζωή σου και δε σε "ρίχνουν ψυχολογικά.

Φρόντισε την ενέργειά σου

Τα πάντα στο σύμπαν αποτελούνται από ενέργεια, και πιο συγκεκριμένα από τη δόνηση των μορίων που συγκρούονται συνεχώς μεταξύ τους. Όλοι μας εκπέμπουμε επίσης ενέργεια, την οποία μπορούμε να καταλάβετε από τη γλώσσα του σώματος, τον τόνο, τη στάση και τη συμπεριφορά μας. Για αυτό αποπνέοντας θετική ενέργεια στέλνουμε σήματα στο σύμπαν ότι είμαστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στο “manifesting”.

Για να αυξήσεις τη θετική σου ενέργεια, είναι σημαντικό η στάση, οι σκέψεις και η συμπεριφορά σου να είναι όλα ευθυγραμμισμένα με τον τελικό σου στόχο. Έτσι, όπως είναι δύσκολο να εμπιστευτούμε κάποιον που τα λόγια του δε συνάδουν με τις πράξεις του, άλλο τόσο δύσκολο είναι και για το σύμπαν να μας «εμπιστευτεί» όταν αυτά που λέμε (ή σκεφτόμαστε) δε συνάδουν με τις πράξεις μας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να αντιμετωπίσεις τις παραξενιές του συντρόφου σου

Σχέσεις 14.10.2024
Μήπως εκνευρίζεσαι χωρίς λόγο;

Manifesting: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να το εφαρμόσεις στη ζωή σου

Body+Mind 14.10.2024
Mε απλές μεθόδους μπορείς να δεις αποτελέσματα!

Χωριά «κρυμμένα» στο βουνό, τα κοσμήματα της ελληνικής υπαίθρου

Ταξίδια 14.10.2024
Κοινότητες με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πλούσιο πολιτισμό

Οι άνθρωποι που είναι βέβαιο ότι θα φτάσουν μέχρι τα 85

Body+Mind 14.10.2024
Τι λένε δυο νέες έρευνες

Οι τρατορίες της Αθήνας και πόσο κοστίζει ένα αυθεντικό Iταλικό γεύμα

Ταξίδια 14.10.2024
Με αφορμή τη Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας που είναι σήμερα

Το μπαχαρικό που είναι Νο1 αφροδισιακό

Body+Mind 14.10.2024
Ναι ο έρωτας περνάει από το στομάχι...

Το ισπανικό χωριό που μπορείς να φτάσεις μόνο περνώντας μέσα από σπηλιά

Ταξίδια Χτες
Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, στην αυτόνομη κοινότητα Αστούριας

Τι είναι η capsule wardrobe και πώς θα σε σώσει για πάντα

Style Χτες
Ποτέ ξανά μια ώρα μπροστά στη ντουλάπα σου

Πόση ώρα πρέπει να αντέχουμε τελικά στο σeξ;

Body+Mind Χτες
Οι επιστήμονες κατέληξαν κάπου

Ποιο είναι το κατάλληλο λουλούδι για να χαρίσεις σε κάθε περίσταση;

Σπίτι Προχτές
Ήρθε η ώρα να μάθουμε το savoir vivre των λουλουδιών!